De helbredsmæssige fordele ved matcha te

Japanske munke har drukket grøn matcha te som en del af deres teceremoni og -meditation. Dette skyldes plantens sundhedsmæssige effekter og evne til samtidig optimering af koncentrationen og afslapning. En portion matchate svarer til 10 kopper grøn te mht. ernæringsværdi, idet matchate indeholder hele pulveriserede blade – ikke kun infusionen.

Bliv rig på antioxidanter og katekiner* 

Antioxidanter er magiske nærringsstoffer, som findes i bl.a. grøntsager, frugter og mørk chokolade. Matcha indeholder dog eksponentielt flere antioxidanter end nogen anden superfood såsom gojibær, acaibær eller blåbær. Dette er den største helbredsmæssige fordel ved matcha.

Antioxidanter er naturligt forekommende kemiske forbindelser, som forhindrer aldringsprocessen, kroniske lidelser og ikke mindst giver os en smuk og ungdommelig hud.

En kop matcha indeholder mindst fem gange flere antioxidanter end nogen anden fødevare og er placeret højst på ORACs (oxygen radical absorbance capacity) liste. Blandt antioxidanter er katekiner de mest effektive og værdifulde. Særligt et katekin, EGCG (epigallocatechingallat), er skyld i det mest positive ved matcha. Fx er EGCg kendt for sine evner til at bekæmpe kræft og bremse aldringsprocessen.

*Katekin er et naturligt antibakterielt stof, der kommer fra teblade, som dræber baciller.

Boost din forbrænding naturligt

Matcha er også et fantastisk kosttilskud til fitness takket være plantens antiinflammatoriske egenskaber, evne til at øge energiniveauet og forbrænding. Forskning viser, at regelmæssig indtagelse af matcha øger thermogenesis (kroppens evne til at forbrænde kalorier) fra 8-10% til 35-43%. Det betyder, at det øger energiforbruget og stofskiftet, hvilket i sidste ende hjælper med et eventuelt vægttab.

Så hvorfor tage piller og andre kunstige supplementer til dit vægttab, når du kan øge dit stofskifte og energiniveau på en naturlig måde?

Få superkræfter!

Matcha giver dig den nødvendige energi, du har brug for til dine daglige kampe. En kop matcha kan give dig energi op til 6 timer. Ét gram matcha udgør 34mg koffein, hvilket er mindre end den gennemsnitlige kop kaffe og mere end en kop grøn te. Men bare rolig; matcha efterlader dig ikke med den hyperaktive fornemmelse, som kaffe kan gøre. Matcha indeholder L-theanine, der er en ekstraordinær aminosyre, som har en beroligende effekt og hjælper med at holde dig i balance. Grundet det lave indhold af koffein er matcha et godt alternativ til gravide, der anbefales et mindre koffeinforbrug end andre.

 

Bliv en Zen-Master

I over et årtusinde har matcha været en del af japanske zen-munkes meditationspraksisser. Studier har bekræftet formålet med meditationen, hvor L-Theaninen i matchabladene hjælper med at holde dig afslappet. Som en ekstra fordel forbedrer L-Theanine dine hukommelses- og læringsevner, øger din koncentration og opretholder et højt niveau af mental klarhed. Selvom sort- og grønte også indeholder L-Theanine, består matcha af mere end fem gange så meget af denne sjældne aminosyre.

Opgrader dit immunforsvar

Matcha styrker dit immunforsvar ved at reducere oxidative skader og frie radikaler i din krop. Antioxidanterne i matcha er også blevet forbundet med antibiotiske egenskaber, som øger kroppens sundhed på længere sigt. Én kop matcha indeholder vitamin a og c, jern, kalium, protein og kalcium, som understøtter et sundt immun- og nervesystem, reducerer træthed og beskytter celler mod oxidativ stress.

Detox din krop

For os er matcha vores egen personlige sundhedsbeskyttelse. Det er en naturlig afgifter, som fjerner tungmetaller og kemiske toksiner fra din krop. Eftersom det udelukkende er en te, som er dyrket i skyggen, har matcha et højere indhold af klorofyl end nogen anden grøn te, hvorfor det også kan ses på dens smukke grønne farve.

Har du brug for at værne om din sundhed? Så drik en kop matcha hver dag!

Hold dit kolesterol nede

Forskning har vist at mennesker, som drikker matcha dagligt, har lavere mængder af ”dårligt” kolesterol og mere af det ”gode” kolesterol. Dette er med til at reducere risikoen for hjerteanfald hos forbrugere af matcha sammenlignet med andre.

Få en smuk hud

Matcha giver din hud glød. Katekinerne har en antibakteriel effekt, som reducerer inflammation og rødme samt hjælper med at bekæmpe uren hud og akne. Desuden kan antioxidanterne hjælpe med at gøre mørke rander under øjnene mindre synlige, formindske/reducere tegn på aldring af hud og bekæmpe bivirkningen af UV-strålning, som kommer fra solen. Så boost din indre og ydre skønhed med bare en kop matchate dagligt! Kan du komme i tanke om noget bedre?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *