Matcha kage – Opskrift på matcha kage med (vegansk) hvid chokolademousse

Matcha kage – Opskrift på matcha kage med (vegansk) hvid chokolademousse

Jeg elsker alt, der har med matcha at gøre. Og selvfølgelig også alle former for kage. Derfor blev jeg ekstremt begejstret for denne matcha kage. Den er luftig, let og super lækker. Den kan nemt spises som den er med lidt creme fraiche og bær, eller deles og bruges som almindelig lagkagebund. Vores opskrift på matcha kage er nem og hurtig.

Til særlige lejligheder anbefaler jeg, at du deler kagen og kommer hindbær og hvid chokolademousse mellem lagene (du får selvfølgelig opskriften på (vegansk) hvid chokolademousse i dette indlæg). Til sidst anbefaler jeg at pynte kagen med flere bær, mere hvid chokolademousse og et drys matcha pulver og flormelis. Farvekombinationen er super fin, og kombinationen af den søde mousse, bærenes friske smag og den luftige kage er himmelsk!  

Til de varme sommerdage er matcha kagen perfekt med et iskoldt glas matcha limonade – men nu hvor termometeret falder igen er kagen en perfekt makker til en varm kop matcha! 

Ingredienser til matcha kage
  • 4 æggeblommer (el. 4 spsk. sojalecithin for vegansk matcha kage)
  • 15 gr + 70 gr rørsukker
  • 60 gr vegetabilsk olie
  • 60 gr mælk (el. 60 gr. Plantebaseret mælk)
  • 80 gr hvedemel
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 gr matcha pulver
  • 4 æggehvider (el. 110 ml aquafaba/bønnevand)
  • 1 tsk citronjuice
Ingredienser til fyld og pynt
  • 100 gr hindbær
  • 1 portion hvid chokolademousse (se opskrift og ingredienser herunder)
  • 5 gr matcha pulver
  • 5 gr flormelis
Ingredienser til vegansk hvid chokolademousse
  • 1 dåse kokosfløde – stil den i køleskabet natten over, inden du brugen den
  • 85 gr smeltet vegansk hvid chokolade
  • 3 spsk flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker el. vaniljeekstrakt
Sådan bager du den bedste matcha kage
  1. Forvarm ovnen ved 150 °C.
  2. Pisk æggeblommer/Sojalecithin med 15 gr sukker ved hjælp af en elpisker. Når det er pisket og lidt luftigt, tilføj olien og bland let sammen. Tilføj så (plante)mælk og rør blandingen grundigt sammen.
  3. Sigt derefter mel, majsstivelse, bagepulver og matcha sammen. Tilføj det til den flydende blanding lidt ad gangen. Stil det til siden.
  4. Hæld så æggehvider/aquafaba og citron i en ren skål. Pisk dem indtil blandingen bliver luftig.flydende matcha blanding
  5. Tilføj derefter 70 gr rørsukker lidt ad gangen mens du pisker med elpisker. Fortsæt indtil konsistensen er luftig, og du kan holde skålen over hovedet, uden det hele falder ud.
  6. Tilføj ⅓ af de piskede æggehvider til matcha-blandingen. Brug elpiskeren til det hele er godt blandet og luftigt.
  7. Fold resten af æggehviderne ind i blandingen. Pas på med at blande for meget, da vi helst vil beholde luftboblerne 🙂 
  8. Smør en springform med vegetabilsk olie og hæld kagedejen i. Stil kageformen så langt nede i ovnen, som muligt og bag den ved 150 °C i 25-30 minutter. 
  9. Øg så temperaturen til 170 °C og bag matcha kagen yderligere 30 minutter. Hvis kagen bliver brun meget hurtigt, kan du med fordel sænke temperaturen til 150 °C igen.
  10. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle ned 5 minutter. Når du ser, den begynder at slippe siderne, kan du tage den ud af springformen. Stil den så på en kølerist og lad den komme ned til stuetemperatur, inden du skærer den.
Sådan laver du (vegansk) hvid chokolademousse
  1. Hæld kokosfløden i en stor røreskål og pisk den med en elpisker i ca. et minut.
  2. Tilføj så den smeltede hvide chokolade, sukker og vanilje og pisk med elspiskeren i omkring 3 minutter. Blandingen får en meget let og luftig konsistens.
  3. Kom moussen i en lufttæt container og stil den i køleskabet i mindst to timer. Jo koldere, blandingen bliver, desto mere “mousse-agtig”, den kommer til at være 🙂

Når både din nybagte matcha kage og chokolademousse er kølet ned, kan du sammensætte kagen!

Jeg anbefaler, du anvender en brødkniv til at dele kagen i to. Smør så et tykt lag chokolademousse på det ene lag (reserver ca. to spsk mousse til toppen), og kom ¾ dele af hindbærene i moussen. Sørg for, de sidder godt fast. Kom det andet lag på. Fyld evt. lidt mere mousse der, hvor den ser ujævn ud.

Lav en et lille bjerg mousse på toppen af kagen og sæt resten af hindbærene fast. Drys så lidt matcha pulver og flormelis over kagen, og voilà! Din matcha kage med vegansk chokolademousse og hindbær er klar til at spise! …efter du har taget et par billeder af skønheden, selvfølgelig…

kage med matcha kop

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *