3 måder at spise mere økologisk

3 måder at spise mere økologisk

Mange af de fødevarer, vi spiser til daglig er sprøjtet med giftstoffer. Det bruges til at bekæmpe f.eks. skadedyr, ukrudt eller svampe. Så længe det endelige produkt – fødevaren – ikke overskrider den officielle grænse, er det lovligt for landmænd at bruge gift og pesticider.

Det er en af grundene til, vi bliver mere og mere opmærksomme på økologi. I mange familier er økologi en livsstil. I få tilfælde er det endda et statussymbol, fordi økologiske råvarer er en del dyrere end sprøjtede, uøkologiske varer.

Vi giver dig 3 nemme måder, du kan integrere økologisk mad i din hverdag:

1)   Søg efter Ø-mærket

Det lille røde mærke med teksten “Statskontrolleret økologi” findes på alle økologiske produkter fra Danmark, der er blevet kontrolleret fra Fødevarestyrelsen. Når du køber fødevarer med det lille røde “Ø”, kan du være sikker på, at produktet følger statens retningslinjer med hensyn til økologi.

Desværre koster disse produkter normalt mere. En økologisk agurk er ofte markant dyrere end den ikke-økologiske. Derfor anbefaler vi, du holder øje med tilbud! Brug for eksempel tilbudsugen.dk og søg efter økologiske varer.

PS: Vores matcha er 100% økologisk og fri for pesticider. Derfor finder du EU´s økologimærke på alle vores matcha dåser.

2)   Skær ned på forbrug af (ikke-økologisk) kød

Vi spiser alt for meget kød. Og flere og flere studier konkluderer, at det er unødvendigt og endda mindre sundt. Hvis ikke du spiser vegansk eller vegetarisk allerede, giver det meget mening at undgå ikke-økologisk kød. På den måde sikrer du, at produktionen af kødet er så bæredygtig, som mulig, og du gør samtidig noget godt for miljøet. Derudover støtter du dyrevelfærden!

Økologisk kød er dog et af de produkter, der er markant dyrere – og det er langt fra alle, der har råd til det. Du kan derfor prøve at skære ned på dit kødforbrug og spis økologisk frugt og grønt i stedet for.

PS: Vores matcha er 100% vegansk og egner sig perfekt til plantebaseret madlavning.

3)   Mere varieret kost med økolgiske mådtidskasser

Hvis du synes, madlavning er svært at overskue og mangler inspiration, kan du med fordel bestille måltidskasser! De fleste måltidskasser er økologiske – og ved at anvende dem ved du præcis, hvilke ingredienser, du kommer i din mad. Der findes mange måltidskasser at vælge imellem. Benyt dig fx. af en økologisk måltidskasse med hurtige opskrifter, eller prøv kræfter med en vegansk en af slagsen! Der er flere leverandører i Danmark. På maadtidskasser.dk får du meget mere information og inspiration til din næste måltidskasse.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tilmeld venteliste Vi informerer dig på mail, når dette produkt er tilbage på lager. Venligst indtast din mailadresse herunder.