DET ER MATCHA – 4 TING MAN SKAL VIDE

Matcha er superfood af grøn te. Det er blevet brugt i over et årtusinde i det fjerne østen takket være dens mange sundhedsmæssige fordele og det har opnået hurtigt popularitet i hele verden. Med dens antiinflammatoriske, antioxiderende og antirynkende egenskaber er det almindeligt anset for at være en af de mest effektive superfood på market i dag.

Hvad er Matcha Pulver?

Matcha er et fint formalet pulver udvundet fra den sjældneste og højest kvalitet af grøn te, efterlader tilgængelighed på market i dag.

Landmænd vokser tebladene i skyggen hvilket hæmmer væksten, gør bladene en mørkere grøn og øger produktionen af koffein og aminosyrer især theanine.

Derefter bliver det stenmalet til et fint pulver ved hjælp af specielt designede stenmøller af granit for at bevare sin smag og alle dens næringsstoffer.

4 SUNDHEDSMÆSSIGE FORDELE

(1) Matcha hjælper med vægttab

Matcha er også en god fitness kammerat, takket være dens energigivende, fedtforbrændende og antiinflammatoriske egenskaber. Undersøgelser viser at regelmæssigt matcha indtagelse øger kroppens tilgængelighed til at forbrænde kalorier og samtidig forbedrer stofskiftet.

(3) Fyldt med antioxidanter

En af de store sundhedsmæssige fordele ved matcha te er at det er fyldt med vigtige antioxidanter der forhindrer alderdom og kroniske sygdomme. Det indeholder eksponentielt flere antioxidanter end andre superfood såsom gojibær, acaibær eller blåbær.

(2) Hjælper med at forblive balanceret

Men bare rolig: matchate vil ikke efterlade dig høj som kaffe vil. Matcha indenholder L-theanine som er en aminosyre, der har en beroligende virkning og hjælper dig med at forblive balanceret. Dette er også derfor matcha er en god kaffeerstatning under graviteten eller til tunge læsesessioner.

(4) Matcha øger energiniveauet

Drikke en kop matcha te giver en lang og stabil strøm af energi uden den efterfølgende styrt som man får af kaffe. Kickstart din morgen med det eller brug det som en eftermiddags “pick-me- up”, matcha vil hjælpe dig med at holde fokus og få det meste ud af din dag.

HISTORIEN OM MATCHA

Selvom forbruget af matcha virker som en ny trend, går pulverets historie langt tilbage. I begyndelsen af ​​det 9. århundrede i Kina bragte rejsende japanske munke tefrø med tilbage til Japan.

Det var første gang, te blev drukket i Japan. Matchateens succeshistorie begyndte dog i det 12. århundrede, da den buddhistiske munk Myoan Eisai skrev en bog om, hvordan man blev sund ved at drikke te. Han var en af ​​de første til at opdage de mange sundhedsmæssige fordele ved matchateblade.

Eisai fandt ud af, at matcha har en effekt på både krop og sjæl. Det hjalp ham og hans medmunke med at opnå fuldkommenhed, og de forbedrede deres evne til at fokusere under deres zen-meditationer.

 

I dag ved man, at den øgede mentale klarhed kombineret med en beroligende effekt, er matchaens fortjeneste takket være koffein og L-theanin, som findes i de grønne teblade.

Eisais bog er grunden til den stigende bølge af teforbrug i Japan og opdagelsen af de sundhedsmæssige fordele. Handlingen med at drikke en kop te blev hurtigt et dagligt ritual i munkens tempelpraksis.

Alt dette danner grundlaget for den traditionelle teceremoni eller “chado”, hvor harmoni, respekt og afslapning er afgørende elementer. Selvom teceremonien er blevet moderniseret og påvirket af vestlige kulturer, er den stadig en integreret del af japansk kultur.

HVAD ER VÆKSTBETINGELSERNE FOR MATCHA?

Som enhver anden form for te, kræver matcha visse vækstbetingelser for at udvikle sine fantastiske sundhedsmæssige fordele. Hvert område i Japan har forskellige vejrforhold eller jordforhold, og matchapulver kan derfor variere med hensyn til farve og smag afhængigt af, hvor tebladene er blevet dyrket.

Generelt udgør steder med store temperaturændringer mellem morgen og nat perfekte forhold for matcha. Jorden, hvor nye temarker bliver dyrket, dyrkes med økologisk kompost og er helt fri for pesticider og andre kemikalier. Dette understøtter et sundt miljø for matchablade og giver unge planter et langt og 100% økologisk liv. Det tager typisk omkring fem år før, matchabladende er klar til høst.

Ideelt set er markerne placeret, hvor der er tåge kombineret med et godt sprinklersystem og dræning. Derfor dyrkes matchaplanter ofte på bjergskråninger og skovlandskaber, hvilket giver matchamarkerne et smuk og næsten romantisk landskab.

HVORDAN FOREGÅR EN MATCHAHØST?

Matchahøstens proces er ikke tilfældig. Faktisk er matchalandmændene afhængige af en fast tidsplan for at sikre det bedst mulige resultat. Matcha kan høstes flere gange i løbet af et år afhængigt af den ønskede kvalitet.

Den første høst, omkring 15. maj, starter fra toppen af planten ved, at man håndplukker de mest friske, grønneste og yngste teblade. Denne høst producerer den ceremonielle matcha – den bedste og fineste matchaklasse der er.

Efter den yngste te er høstet, foregår den anden høst 40-45 dage senere, og her vælger landmændene det næste “lag” af blade, som bruges til produktion af den traditionelle matchaklasse. En tredje eller endda en fjerde høst kan være om efteråret, hvor det sidste af matchenplanten bliver plukket, som producerer den kulinariske matchaklasse – den laveste kvalitet. Du kan læse mere om de forskellige matchaklasser længere nede på denne side.

 

HVAD SKYLDES DEN VIBRERENDE GRØNNE FARVE?

Omkring 4-6 uger før den første høst, mellem slutningen af marts og begyndelsen af april, dækkes matchamarken til for at undgå direkte sollys.

Ideen bag dette er enkel: ved at skygge teplanterne mod solen, får planten ikke den korrekte mænge lys nok til et passende niveau af fotosyntese.

Skyggen tvinger derfor planterne til at omdirigere klorofyl og aminosyrer til toppen af matchabladene. Aminosyrerne giver matchaen en sød og svag bitter smag, mens den øgede mængde klorofyl er grunden til den karakteristiske grønne farve.

Som et resultat af denne proces forstærkes de yngste blade med mineraler, vitaminer og en sød smag, der adskiller premium-kvaliteten fra alle de andre sorter.

VIDSTE DU, AT DET TAGER 1 TIME AT MALE 30 G MATCHA?

Efter plukning vaskes og dampes bladene omhyggeligt. Når de er rene, bliver tebladene lufttørret i en kæmpestor tørretumbler. Så bliver de sendt til et koldt lager, hvor de venter på videre behandling. Når de er helt tørre, bliver tebladene renset for stilke, så kun bladende er tilbage. Tebladende bliver derefter sorteret efter klasse og går igennem processen ”tencha”, som er det sidste trin. I det sidste trin bliver bladene malet af enorme slibemaskiner. For 100 år siden blev bladende stenmalet med hånden. Den moderne teknologi bruger dog traditionelle granitsten og anvender den samme gamle autentiske japanske formalingsmetode. Faktisk tager det 1 time at stenmale 30 gram matchapulver.

Endelig forsegles og pakkes det friske matchapulver og sendes til de mange millioner matchaelskere rundt om i verden.

de forskellige matchaklasser

– PREMIUM GRADE –

Den ceremonielle klasse er af høj kvalitet og den fineste matchaklasse, der er. Det skal indtages på den traditionelle japanske måde – rent og uden sødemidler eller andre ingredienser.

Denne matchaklasse indeholder kun de fineste, friskeste og yngste blade fra den første høst. Det er absolut den bedste matcha du kan få og er let at skelne fra de andre klasse på dens rige søde smag og fantastiske grønne farve.

– TRADITIONAL GRADE –

Den traditionelle klasse er også af meget høj kvalitet. Den kan også drikkes uden tilsætninger og er et perfekt match til et mere dagligt forbrug. Mange mathaelskere foretrækker denne klasse.

Den traditionelle klasse er lavet af matchablade fra første og anden høst. Den er lidt mindre sød end den ceremonielle klasse og har en fyldig smag. Den er et perfekt match til matcha-lattes, smoothies eller lemonade.

– CULINARY GRADE –

Den kulinariske klasse er den perfekte matcha til tilberedning af mad. Denne klasse er det perfekte valg for mennesker og restauranter, der ønsker at nyde fordelene ved matcha i deres mad.

Den kulinariske matchaklasse er også 100% økologisk og består af den tredje høst. Den har en rig grøn farve og karakteriseret af en stærk tesmag og velegnet til kager, brød og chokolade.

vores matcha er 100% økologisk og kommer fra små familieejede marker

MERE END 800 ÅRS MATCHAHISTORIE FRA UJI REGIONEN I KYOTO, JAPAN. 

Berømt for sin frugtbare jord og rent vand, tilbyder Uji-regionen omkring Kyoto ideelle betingelser for dyrkning af vores matchablade.

Med mere end 800 års matchahistorie sikrer små familieejede marker friskhed, højt indhold af mineraler og økologisk kvalitet til alle vores produkter. Moya Matcha vokser kun på marker uden pesticider og andre kemikalier.

HAR DU SPØRGSMÅL, KOMMENTARER ELLER FORSLAG?

Tøv ikke! Dit matchahold står klar til at hjælpe dig.

Kontakt os på
info@matchateria.dk

Ring til os på
22 23 57 59

Fælg os Online
Facebook & Instagram