HVAD ER MATCHA TE?

Matcha te er japansk grøn te i pulverform. Matcha pulver er kort sagt hele teblade, som bliver dyrket i skyggen, dampet, tørret og derefter pulveriseret. Det endelige resultat er matcha te: et fint formalet pulver i livlig lysegrøn farve.

HVAD GØR MATCHA TE SPECIEL?

Landmænd i Japan dyrker matcha teplanter i skyggen. Denne metode hæmmer væksten og øger produktionen af koffein og tein (aminosyren L-theanin). Det giver også matcha te et højere klorofyl og antioxidant-indhold samt en mørkere, grønnere farve end almindelig grøn te.

Efter matcha tebladene høstes, bliver de dampet og tørret. Derefter bliver bladene stenmalet til et fint pulver ved hjælp af specielt designede stenmøller af granit. Denne metode bevarer matchaens smag og alle dens næringsstoffer.

Når man drikker matcha te, i modsætning til almindelig brygget te, drikker man altså hele tebladet. På den måde indtager man også alle de næringsstoffer, der findes i grøn te – inklusiv dem, der er ikke opløses i almindelig te.

6 HURTIGE MATCHA FACTS

matcha te blade
Når man drikker matcha,
drikker man hele tebladet.
matcha kop
Du kan drikke matcha te varm eller kold,
med eller uden mælk.
plante
Matcha har ca. 137 gange flere
antioxidanter end almindelig, brygget grøn te.
ur
Det tager cirka en time
at male 30 gr matcha te.
matcha kage
Matcha pulver kan også anvendes
til madlavning og i bagværk.
sammenligning af matcha med grøn te
Matcha har både koffein og tein.

SÅDAN TILBEREDER DU
MATCHA TE

Det er hverken svært eller tidskrævende at forberede matcha te.

En lækker kop matcha er faktisk klar på tre hurtige trin:

1. Kom matcha pulver og lidt varmt vand i en skål.
2. Pisk skålens indhold med et bambus-piskeris.
3. Hæld mere varmt vand i skålen, evt. tilføj sødemiddel.

Så er den klar til at nyde!

LÆR HVORDAN DU TILBEREDER
MATCHA PÅ DEN
TRADITIONELLE MÅDE

sådan finder du kvalitetsmatcha

I denne afsnit finder du nogle tips og vejledninger, der hjælper dig med at vælge den perfekte matcha te! Med 3 enkle regler bliver du en matcha-ekspert på under 5 minutter.

Forskellige matcha kvaliteter og farver

1. OPRINDELSESLAND

Tjek først for oprindelseslandet eller -regionen, når du køber matcha. Hvis du er på udkig efter autentisk, godsmagende matcha te, søg efter matcha, der vokser i Nishio og Kyoto – Japan. De fleste siger, at Uji-regionen i Kyoto producerer den bedste kvalitetsmatcha. Både vores Premium og vores Traditional Grade matcha fra Moya produceres i Uji-regionen.

2. FARVEN

Dette er den nemmeste faktor, der kan hjælpe dig med at bestemme, om du har en god matcha eller ej. Kvalitetsmatcha skal have lys grøn farve. Jo grønnere, jo bedre! Matcha pulver af lavere kvalitet har ofte en gullig / brunlig farve. På vores billed ovenfor sammenligner vi vores matcha med andre brands!

3. FØLELSEN

Når du “maler” godt matcha pulver mellem dine fingre, så har kvalitetsmatcha en god og glat følelse uden småstykker. En sikker måde at teste om din matcha er af høj kvalitet er at lægge en lille smule af den på et hvidt stykke papir og derefter smøre det (ligesom vi har gjort på billedet). Hvis det efterlader en lang, ren linje uden pauser, så finder du matcha værd at købe.

matchaklasser hos matchateria

– PREMIUM GRADE – FRA MOYA MATCHA

Økologisk matcha af den højeste kvalitet. Denne matchaklasse indeholder kun de fineste, friskeste og yngste blade fra den første høst. Det er den bedste matcha, du kan få og er let at skelne fra de andre klasser pga. dens rige søde smag og fantastiske grønne farve.

Vi anbefaler, du tilbereder Premium grade matcha på den traditionelle måde og drikker den varm, ren og uden sødemidler.

– TRADITIONAL GRADE – FRA MOYA MATCHA

Økologisk finmalet matcha af høj kvalitet. Den traditionelle klasse er lavet af matchablade fra første og anden høst. Den er lidt mindre sød end Premium grade og har en fyldig smag.

Vi anbefaler, at du drikker Traditional grade matcha uden tilsætninger – den er et perfekt match til et mere dagligt forbrug. Den er også et perfekt match til matcha-lattes, smoothies eller lemonade.

HVORDAN BLIVER MATCHA TE PRODUCERET?

matcha høst i japan
Hvert år i maj bliver Matcha høstet.

Matcha te bliver produceret under meget specifikke og strikse forhold. Når man producerer matcha, skal man følge en række regler, der fastsætter dyrkning, høst, tørringsproces og maling.

Matcha fra Moya vokser i skyggen i jord, der er dyrket med økologisk kompost og er helt fri for pesticider og andre kemikalier. Det gør, at Moya Matcha te altid er 100% økologisk. Denne metode hæmmer samtidig væksten og øger produktionen af koffein og tein (aminosyren L-theanin).

Det resulterer i et højere klorofyl og antioxidant-indhold samt en mørkere, grønnere farve.

Efter matcha tebladenes høst bliver de dampet og tørret. Derefter bliver de stenmalet til et fint pulver ved hjælp af specielt designede stenmøller af granit, der bevarer teens smag og alle dens næringsstoffer.

MATCHAENS HISTORIE – HVOR KOMMER MATCHA TE FRA?

Matcha har været en del af Japans kultur i mange hundrede år. Teen blev især populær i Japan i det 12. århundrede, da den buddhistiske munk Myoan Eisai skrev en bog om, hvordan man blev sund af at drikke grøn te.

Matcha er stadig en meget vigtig del af japansk kultur og bliver anvendt blandt andet til traditionel japansk teceremoni.

I mere moderne tider er man også begyndt at anvende matcha i mad, desserter og forskellige drikkevarer. Man kan f.eks nyde matcha pandekager, matcha kage eller en matcha latte.

Matchaens grønne farve, særskilte smag og mange sundhedsmæssige fordele har gjort den ekstremt populær. Flere har kaldt teen for “den perfekte Instagram-mad” grundet den grønne farve, og matcha te har fået titlen som superfood af blandt andre Vogue og Fitness Mag.

vores matcha er 100% økologisk og kommer fra små familieejede marker

MERE END 800 ÅRS MATCHAHISTORIE FRA UJI REGIONEN I KYOTO, JAPAN. 

Berømt for sin frugtbare jord og rent vand, tilbyder Uji-regionen omkring Kyoto ideelle betingelser for dyrkning af vores matchablade.

Med mere end 800 års matchahistorie sikrer små familieejede marker friskhed, højt indhold af mineraler og økologisk kvalitet til alle vores produkter. Moya Matcha vokser kun på marker uden pesticider og andre kemikalier.

HAR DU SPØRGSMÅL, KOMMENTARER ELLER FORSLAG?

Tøv ikke! Dit matchahold står klar til at hjælpe dig.

Kontakt os på
[email protected]

Ring til os på
91 94 31 62

Fælg os Online
Facebook & Instagram