Matcha er pulveriseret grøn te. Teen er blevet indtaget af japanske munke i over tusind år grundet dens mange sundhedsmæssige fordele. Munkene anvender teen i deres traditionelle teceremoni og drikker den bl.a. for at forstærke deres koncentrationsevne og fokus.

Vi anbefaler, du bruger den traditionelle metode. Og vi lover, at det er hurtigere og nemmere, end du tror!

DET SKAL DU BRUGE FOR AT LAVE DEN PERFEKTE KOP MATCHA 

matcha pulver i skål

Ca. 1 gr Traditional eller Premium matcha pulver

Blå matcha skål

Din yndlings (matcha) skål og 180-200 ml varmt vand (ca. 80 grader)

Matcha piskeris med bambus

1 matcha piskeris

matcha bambus ske

1 bambus ske (eller lille teske)

HVORDAN LAVER MAN MATCHA TE?

Trin 1 

Forvarm din skål med varmt vand og tør den af.

Tilføj derefter 1 gr matcha til skålen.

Kom en teskefuld matcha pulver i skålen

Trin 2 

Hæld lidt af det varme vand (30-50 ml) i skålen.

OBS! Husk, vandet IKKE må være kogende, men maks 80 grader.

Hæld vand ned i skålen

Trin 3

Hold skålen i den ene hånd og brug piskeriset i den anden.

Pisk W-tegn i matcha blandingen (zig-zag) indtil teen skummer og der ikke er flere klumper.

Brug matcha piskeris

Trin 4

Hæld resten af det varme vand (ca. 150 ml) i skålen. Du kan justere mængde af vand og gøre din matcha stærkere eller tyndere.

Du er din egen matcha-mester!

Hæld mere vand

Trin 5

Så er din matcha klar til at nyde!

OBS! Du kan evt. tilføje lidt sødemiddel (evt. honning) hvis du foretrækker en sødere te.

Matcha er færdig

SE VORES VIDEO

Er du stadig i tvivl om, hvordan du tilbereder matcha te? Se vores video herunder. Laine viser dig, hvordan man gør: