EN TE. ET TRÆ.

FOR HVER PORTION MATCHA, DU KØBER HOS MATCHATERIA, PLANTER VI ET TRÆ I ZAMBIA (AFRIKA).

Hvert år mister Zambia 250.000-300.000 hektarer skov på grund af skovrydning. Det betyder, at hvert år forsvinder en skov på cirka samme areal som hele Fyn i Zambia. Og det synes vi er ekstremt bekymrende.

Skovrydning i Zambia er nemlig ikke et problem, der kun vedrører landet. Skovrydning påvirker os alle sammen og vi har derfor et ansvar for at gøre en forskel. Hos Matchateria tøvede vi ikke, da muligheden for at samarbejde med WeForest opstod.

Det er nemlig en global organisation, der bekæmper klimaændring og genopretter skove – et træ ad gangen. Og det vil vi meget gerne være en del af.

Hos Matchateria tror vi benhårdt på, at vi har et ansvar for at gøre en forskel. Vi tror på, at hver dråbe – og hvert træ – hjælper. Denne overbevisning kan mærkes i vores vision, som er at inspirere folk til at tage sundheds- og miljøbevidste beslutninger i hverdagen. Det er også derfor, at vores produkter, leverandører og partnere også har fokus på bæredygtighed.

Derfor, så hver gang, du køber matcha hos Matchateria, planter vi et træ i Zambia i samarbejde med WeForest. Med din hjælp kan vi gøre en fælles indsats og skubbe os alle sammen et skridt tættere på en grønnere, mere bæredygtig Jord. Matematik har aldrig været nemmere: EN TE = ET TRÆ.

OM WEFOREST-PROJEKTET

Zambia er et af de fattigste lande på Jorden. På grund af ekstrem skovrydning mister landet hvert år cirka 250.000-300.000 hektarer skov. Siden 2015 har WeForest gjort det deres mission at genopbygge de hurtigt forsvindende lokale skovområder ved at støtte lokale landmænd.

Størstedelen af skovrydningen i Zambia skyldes hensynsløs kulproduktion. Derfor kombinerer WeForest assisteret genopbygning af Miombo skovområder med introduktionen af økonomiske aktiviteter – såsom bioenergi og honningproduktion. På den måde kan lokale samfund genoprette deres skove og samtidig have nye, mere bæredygtige indkomstmuligheder. Landmændene og det lokale samfund har gavn af de genoprettede skove, samt af mere diverse arbejdsmuligheder, højere indkomster og nye kompetencer.

Derudover hjælper WeForest også lokale landmænd med at opnå jordejerskab. Når WeForest sikrer, at landmændene ejer den jord, de dyrker, er der større chance for, at de implementerede tiltag forbliver en del af hverdagen. På den måde bliver ændringerne – og skovene – en del af lokalsamfundet.

REGION

Luanshya distrikt, Copperbelt provins, Zambia.

TRÆER PLANTET AF WEFOREST

1.735.430 træer

GENOPRETTET OMRÅDE

1.446 hektar

POTENTIEL KULSTOFSEKVENTERING

209.698 tons CO2

copyright (c) WeForest.

we forest logo
880

m2 Forest Restored

308

Trees Planted

10

Tons CO2 Sequestration

Tilmeld venteliste Vi informerer dig på mail, når dette produkt er tilbage på lager. Venligst indtast din mailadresse herunder.